Endret: 10 jun 2020     Opprettet: 7 des 2017

Kontroll av elektroanlegg - fjerning av stikkontakter i kjellerne

Som følge av elektrokontroll, vil det utføres utbedringer i fellesarealer fra mandag 11/12 og ujordede stikkontakter i kjellernes fellesområder vil bli fjernet.

Styret har inngått avtale med elektrofirmaet Elektro-Sivert Installasjon AS om årlig tilsyn av borettslagets elektriske anlegg i våre fellesrom. I den forbindelse utførte de en gjennomgang av vårt elektriske anlegg i alle fellesrom. Rapporten på gjennomgangen er nå mottatt av styret og en del utbedringer må foretas. Dette kommer i tillegg til to pålegg Eltilsynet har gjort om utbedringer etter kontroll tidligere i høst.
 

Arbeidene vil starte mandag 11. desember, og består av:

  • Nødvendige reparasjoner av elektrisk utstyr i fellesområder og tekniske rom
  • Branntetting rundt sikringsskap der det mangler
  • Fjerning av ujordede stikkontakter i kjellerne


Det er observert ganske mange stikkontakter uten jord som er montert forskjellige steder i kjellerne, ofte på vegger ved kjellerboder. Disse er ikke i tråd med vedtektene, og må derfor fjernes.

Samtlige slike kontakter vil bli fjernet, og dersom du har noe koblet til en slik kontakt må du finne en annen løsning snarest mulig. Elektrofirmaet vil forsøke å varsle der de finner tilkoblet utstyr.

Dersom du har behov for kontakter i din kjellerbod, må du henvende deg til styret før arbeid igangsettes. Etter installasjon skal styret ha dokumentasjon på at dette er utført iht. lover og regler.